Τόκιο 2020: Oι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν παρά την πανδημία του Covid-19

To Mπρισμπέιν θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032
21 Ιουλίου, 2021
Το πρώτο μετάλλιο για τη Μεσόγειο στο Τόκιο ήρθε από τη Σερβία
24 Ιουλίου, 2021

Με καθυστέρηση ενός έτους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός κόσμου που ζει υπό την απειλή του Covid-19. Μακριά από το μεγάλο μέγεθος των προηγούμενων Αγώνων, η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ήταν εκλεπτυσμένη και συγκινητική και ξεκίνησε επίσημα την Παρασκευή, αυτούς τους διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Κηρύσσω την έναρξη των Αγώνων του Τόκιο», δήλωσε επίσημα ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Naruhito, πάνω στη φόρμουλα που σχεδιάστηκε και περιμένει με ανυπομονησία το αθλητικό κίνημα από τότε που το Τόκιο διορίστηκε διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η Γιαπωνέζα τενίστρια Naomi Osaka, ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και άναψε το Ολυμπιακό Βωμό που τώρα λάμπει στο Τόκιο, πόλη διοργάνωσης των Αγώνων της XXXII Ολυμπιάδας .

Η φλόγα θα παραμείνει αναμμένη στο Ολυμπιακό Στάδιο μέχρι το τέλος των Αγώνων, το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου, μετά από δύο εβδομάδες αγώνων κατά τη διάρκεια των οποίων 11.090 αθλητές από όλο τον κόσμο – 206 αντιπροσωπείες – θα διαγωνιστούν για τους 339 τίτλους σε 33 αθλήματα.