Το νέο στάδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες «Taranto 2026»

Η NOC του Κοσόβου διοργάνωσε το Συνέδριο «Sport Forum»
22 Νοεμβρίου, 2022
Η Ισπανική EOE διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Ολυμπιακό Συνέδριο Δημοσιογραφίας
2 Δεκεμβρίου, 2022

Το νέο στάδιο Iacovone στο Taranto σχεδιάστηκε από το στούντιο Gau Arena, το ίδιο που έκανε το Allianz Stadium της Γιουβέντους και θα είναι η ναυαρχίδα της εικοστής έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Taranto τον Ιούνιο του 2026.

Το νέο στάδιο είναι μέρος ενός έργου που παρουσιάστηκε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της CONI, Giovanni Malagò, τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, Davide Tizzano, τον κυβερνήτη της Περιφέρειας της Απουλίας, Michele Emiliano, και τον δήμαρχο του Taranto Rinaldo Melucci.

Το νέο έργο καλύπτει την περιοχή του σημερινού γηπέδου αλλά και περισσότερους χώρους, με 3 χώρους στάθμευσης, εμπορικούς χώρους, ένα συνεδριακό κέντρο, ένα ιατρικό κέντρο, χώρους γραφείων και εργασίας και ένα ξενοδοχείο ύψους 80 μέτρων με εξωτερική πισίνα, πανοραμικό μπαρ και διάφορες υπηρεσίες, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Marco Piva.

Το στάδιο – σχεδιασμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της UEFA 4 – έχει 16.500 θέσεις σε ένα μόνο δαχτύλιο, με υπηρεσίες φιλοξενίας, σουϊτες,  χώρους τύπου και τηλεοπτικών μεταδόσεων στη δυτική κερκίδα. Προβλέπεται επίσης ένα εσωτερικό εστιατόριο.

Ο Antonio Ferrara, Διευθύνων Σύμβουλος της Esperia Investor, που είναι ο εισηγητής της πρωτοβουλίας, εξήγησε ότι «είναι ένα έργο που περιλαμβάνει περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις».