Η NOC του Κοσόβου διοργάνωσε το Συνέδριο «Sport Forum»

Το συνέδριο «Χρηματοδότηση έργων στον αθλητισμό» με ορίζοντα το «Taranto 2026»
20 Νοεμβρίου, 2022
Το νέο στάδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες «Taranto 2026»
26 Νοεμβρίου, 2022

Για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022, η NOC του Κοσόβου φιλοξένησε το Συνέδριο «Sport Forum» στην Πρίστινα. Το συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Belul Beqai, ενός από τους ιδρυτές της NOC, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.

Η έκδοση της Εβδομάδας για το 2022 διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού. Το συνέδριο περιλάμβανε πάνελ με τα ακόλουθα θέματα: «Ο αντίκτυπος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού με την πάροδο των ετών» και «Συμμετοχή, κίνητρα και εθελοντισμός μεταξύ των νέων σε αθλητικές δραστηριότητες».

Στους συμμετέχοντες υπήρχαν εκπροσώποι από την NOC, το Υπουργείο, τις αθλητικές ομοσπονδίες, την Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου και εθελοντές.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της NOC του Κοσόβου Ismet Krasniqi επαίνεσε τις προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού να υποστηρίξει την πέμπτη έκδοση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και τόνισε ότι η NOC του Κοσόβου συμμετέχει με ευχαρίστηση  σε αυτό το έργο.