Το Μετάλλιο της Τιμής στον Αλγερινό δρομέα Taoufik Makhloufi

Η 48η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών γίνεται στη Βαρσοβία
24 Οκτωβρίου, 2019
Το βραβείο Piotr Nurowski για το καλύτερο Νέο Ευρωπαίο Αθλητή
28 Οκτωβρίου, 2019

Ο αρχηγός του κράτους της Αλγερίας Abdelkader Bensalah απένειμε στον αγωνιστή Taoufik Makhloufi, 2ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στη Ντόχα το 2019 στα 1500μ., Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο το 2012 και ασημένιο Ολυμπιονίκη στο «Ρίο 2016» στα 800μ. και στα 1500μ. το 2016, το μετάλλιο του Τάγματος Τιμής (τάξη του Ahid), στην έδρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις του στις διάφορες ηπειρωτικές και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Raouf Salim Bernaoui, του Προέδρου της Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Αλγερίας και μέλους της ΔΟΕ, κ. Mustapha Berraf, του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας, κ. Noureddine Ayadi και του Προέδρου της Αλγερινής Ομοσπονδίας Στίβου, κ. Abdelhakim Dib.

Το μετάλλιο απονέμηθηκε στον Taoufik Makhloufi για την αθλητική του πορεία, πλούσια σε επιτυχίες στα 800μ. και στα 1500μ. που είναι η ειδικότητα του. Ο Makhloufi τιμήθηκε επίσης για το νέο εθνικό ρεκόρ που πέτυχε πρόσφατα και τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε διάφορα τουρνουά τόσο σε αφρικανικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με τελευταίο το ασημένιο μετάλλιο στα 1500 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα του Κατάρ.