Το βραβείο Piotr Nurowski για το καλύτερο Νέο Ευρωπαίο Αθλητή

Το Μετάλλιο της Τιμής στον Αλγερινό δρομέα Taoufik Makhloufi
27 Οκτωβρίου, 2019
Bach: “Οι Ολυμπιακές Επιτροπές, η ΔΟΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι εδώ για να κερδίζουν χρήματα”
29 Οκτωβρίου, 2019

Η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Jaroslava Mahuchikh (Ουκρανία) κατέκτησε το βραβείο Piotr Nurowski για το καλύτερο Νέο Ευρωπαίο Αθλητή, μετά από ψηφοφορία στην 48η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) που έγινε στη Βαρσοβία.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στους οποίους συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ομοσπονδίας, Thomas Bach, ο Πρόεδρος των EOC Janez Kocijančič, ο Γενικός Γραμματέας Raffaele Pagnozzi και εκπρόσωποι των 50 Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η Jaroslava Mahuchikh η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα του Κατάρ, κατέκτησε το 9ο βραβείο Piotr Nurowski μπροστά από τον κολυμβητή Franko Grcic (Κροατία) και τον αθλητή της καλλιτεχνικής γυμναστικής Giorgia Villa (Ιταλία).

Όλοι οι νεαροί αθλητές είναι μεταλλιούχοι στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας  (EYOF), στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (YOG) ή και στις δύο διοργανώσεις. Ο Grcic κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο EYOF Baku το 2019, ο Mihkels κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Μπακού 2019, η Mihkels ήταν «χρυσή» στο EYOF Gyor 2017 αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Buenos Aires 2018, ο Pusztai πήρε δύο χρυσά μετάλλια στο Μπουένος Αιρες, ενώ η Villa κέρδισε τρία χρυσά και ένα ασημένιο στην ίδια διοργάνωση.