Η 48η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών γίνεται στη Βαρσοβία

Το «Παρίσι 2024» αποκάλυψε το έμβλημα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων
22 Οκτωβρίου, 2019
Το Μετάλλιο της Τιμής στον Αλγερινό δρομέα Taoufik Makhloufi
27 Οκτωβρίου, 2019

Οι 50 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ENOC) είναι έτοιμες να ταξιδέψουν στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα για την 48η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα γίνει στη Βαρσοβία στις 25 και 26 Οκτωβρίου.

Τη Συνέλευση, η οποία αποτελεί μέρος των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα ανοίξουν ο Πρόεδρος της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διοργανωτής της εκδήλωσης, Andrzej Krasnicki και ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Janez Kocijančič.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), Thomas Bach, θα είναι επίσης παρών για να μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση.

Σε μια πλούσια ατζέντα, οι εκπρόσωποι πρέπει να εγκρίνουν το νέο καταστατικό των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μια αναθεώρηση του Χάρτη των Ολυμπιακών Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας. Οι υποψήφιες πόλεις των Χειμερινών και Θερινών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νεολαίας του 2025 επίσης θα ανακοινωθούν.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι θα λάβουν την τελική αναφορά για όλες τις εκδηλώσεις των EOC το 2019, καθώς και τις εκθέσεις για τους μελλοντικούς Αγώνες, ιδίως τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στην Κρακοβία και την περιοχή Malopolska της Πολωνίας το 2023, τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022». Επίσης, στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν εκθέσεις για την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Αντιντόπινγκ (WADA), τις Επιτροπές των EOC και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση της Βαρσοβίας θα επιβραβευτούν και μερικοί από τους καλύτερους Ευρωπαίους και παράγοντες, με την ανακοίνωση των νικητών του 9ου Βραβείου Piotr Nurowski, των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Βραβείων και του Order of Merit των EOC. Οι πέντε φιναλίστ για τη θερινή έκδοση του βραβείου Piotr Nurowski είναι οι: Franko GRGIĆ (Κροάτης – κολυμβητής), Giorgia VILLA (Ιταλός Γυμναστής), Liza PUSZTAI (Ουγγαρία – Fencer), Madis MIHKELS (Εσθονός – Ποδηλάτης) και Yaroslava MAHUCHIKH Ουκρανικά – Αθλητής).