Τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων

Σαράντα ελίτ αθλητές του Koσόβου ξεκινούν το πρώτο σεμινάριο ψυχικών δεξιοτήτων
1 Ιουνίου, 2020
Η Ολυμπιακή οικογένεια αποχαιρέτησε τον Janez Kocijančič
6 Ιουνίου, 2020

H Eκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων  συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον παγκόσμιο αθλητισμό μετά την πανδημία, καθώς και οι επιπτώσεις της στο επίπεδο των δράσεων των μεσογειακών χωρών και της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων. Εγινε εκτενής αναφορά στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων στο διάστημα της καραντίνας και η ενεργή συμμετοχή της στο κίνημα #stayhome, με τη δημιουργία μεταξύ άλλων ενός βίντεο – μηνύματος που παρότρυνε τους πολίτες, ιδιαίτερα των μεσογειακών χωρών που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία, να μείνουν στο σπίτι και να προσέχουν τόσο την υγεία τους, όσο και των συμπολιτών τους.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία της προετοιμασίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν το 2022 και αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή η υποβολή επικαιροποιημένου επιχειρησιακού πλάνου σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα δράσεων έως την έναρξή των Αγώνων. Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ και η Οργανωτική Επιτροπή Οράν 2022 θα συνεδριάσουν στις 8 Ιουνίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι απέτισε φόρο τιμής στον Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς που απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, ενώ πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του. Ο Γιάνεζ Κοτσίγιαντσιτς υπήρξε μεγάλος φίλος των Μεσογειακών Αγώνων και το 2017 του είχε απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση της ΔΕΜΑ, το “Ordre du Merit”.