Η Ολυμπιακή οικογένεια αποχαιρέτησε τον Janez Kocijančič

Τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων
4 Ιουνίου, 2020
Ο θάνατος του Janez Kocijančič
7 Ιουνίου, 2020

Σε μια συγκινητική τελετή στο Grand Union Hotel στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, φίλοι, οικογένεια και συνάδελφοι από όλο τον κόσμο απέτισαν τον τελευταίο χαιρετισμό στον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Janez Kocijančič, ο οποίος απεβίωσε την 1η Ιουνίου.

«Το Ολυμπιακό Κίνημα της Ευρώπης έχει χάσει έναν σπουδαίο ηγέτη και όλοι έχουμε χάσει έναν αγαπητό και ευγενικό φίλο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του EOC, Raffaele Pagnozzi. «Ήταν βαθιά πιστός στη δύναμη του αθλητισμού για καλό σκοπό και εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει τις Ολυμπιακές αξίες και τα ιδανικά με τη βεβαιότητα ότι μπορούν να βοηθήσουν να δώσουμε στους νέους μας ένα καλύτερο αύριο. Το έκανε με απαράμιλλη σοφία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το καλό του έργο για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Εκτός από τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως ηγέτης, τις αμέτρητες γνώσεις του για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το Ολυμπιακό Κίνημα, ο Janez ήταν ένα εξαιρετικά ευγενικό και συμπονετικό άτομο, ένα χαρακτηριστικό που εκτίμησαν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.

Eίναι μεγάλη απώλεια για μας, αλλά δεν συγκρίνεται με την απώλεια για την οικογένειά του. Η Ολυμπιακή αλληλεγγύη, μια αξία τόσο κοντά στην καρδιά του Janez, πηγαίνει στην οικογένειά του, και ιδιαίτερα στην αγαπημένη του σύζυγο Andreja και στα παιδιά τους.»

Η τελετή διοργανώθηκε από κοινού από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σλοβενίας και την Aθλητική Ομοσπονδία Σκι της Σλοβενίας και συγκέντρωσε μέλη της αθλητικής οικογένειας από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Pagnozzi για να αποτίσει φόρο τιμής παραβρέθηκε μια αντιπροσωπεία της EOC που απαρτιζόταν από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Zlatko Mateša και Peter Mennel και από προσωπικό από τα κεντρικά γραφεία της EOC. Επίσης ήταν εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, συμπεριλαμβανομένων των Krisztian Kulcsar και Balint Vekassy,Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής.