Σαράντα ελίτ αθλητές του Koσόβου ξεκινούν το πρώτο σεμινάριο ψυχικών δεξιοτήτων

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Εκπαίδευση στο σπίτι» της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής
30 Μαΐου, 2020
Τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων
4 Ιουνίου, 2020

Σαράντα ελίτ αθλητές του Κοσόβου, συμπεριλαμβανομένων όσων είχαν Ολυμπιακές Υποτροφίες για το  Τόκιο 2020 καθώς και των Ολυμπιακών Ελπίδων του 2020, παρακολουθούν το πρώτο διεθνές σεμινάριο ψυχικών δεξιοτήτων, το οποίο διοργανώνεται από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου και πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας «Zoom».

Το σεμινάριο διευθύνεται από την Graziella Thake, ιδρυτή του οργανισμού Optimization HUB από την Αυστραλία και τους συνεργάτες της, προπονητές με διεθνή διπλώματα: Elda Gjoka (Αλβανία), Mel Roche (τέσσερις φορές συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Αυστραλία ) και Paul Hutch (Αυστραλία). Στο σεμινάριο μίλησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Besim Hasani, ο οποίος ανέλυσε στους αθλητές τη σημασία ενός τέτοιου σεμιναρίου, το πρώτο που διοργανώθηκε για τους ελίτ αθλητές.

Μεταξύ των ελίτ αθλητών που παρευρίσκονται στο σεμινάριο, είναι η Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016, Majlinda Kelmendi, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τζούντο, όπως οι Distria Krasniqi, Loriana Kuka, η Nora Gjakova, ο παλαιστής Egzon Shala, ο αθλητής καράτε Herolind Nishevci, ο πυγμάχος Donjeta Sadiku κ.λπ. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να λάβουν οι αθλητές τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ψυχικές δεξιότητες μετά την πανδημία Covid-19, λόγω της οποίας όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει για περισσότερο από δύο μήνες.