Σεμινάριο για το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α
23 Οκτωβρίου, 2017
Επίσκεψη της Δ.Ε.Μ.Α. στην Πάτρα
25 Ιανουαρίου, 2018

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρος, στις 29-30 Νοεμβρίου 2017 με τη συμμετοχή 16 Μεσογειακών Ολυμπιακών Επιτροπών: Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Κόσσοβο, Λίβανος, Σερβία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Τυνησία και Τουρκία, παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε.Μ.Α., κ. Amar Addadi, και του Ταμία, κ. Κίκη Λαζαρίδη.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Επιτροπής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Δ.Ε.Μ.Α., υπό την προεδρία του κ. Tullio Paratore. Το εν λόγω Σεμινάριο θεωρείται προοίμιο του Φόρουμ που έχει προγραμματιστεί για το 2018, προκειμένου, μέσα από έναν συλλογικό προβληματισμό και μια ειλικρινή συζήτηση για τους Μεσογειακούς Αγώνες και τη ΔΕΜΑ, να ανανεωθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες ώστε να διασφαλιστεί η συνέχειά τους και η συνοχή τους με τις προσδοκίες των μεσογειακών ΕΟΕ και ιδιαίτερα με τις προσδοκίες της Μεσογειακής Νεολαίας.
Οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Επιτροπών (Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς και στελέχη) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο ομάδες εργασίας καθώς και σε μία συζήτηση ολομέλειας κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την παρούσα κατάσταση των Μεσογειακών Αγώνων και της Δ.Ε.Μ.Α. και να προτείνουν πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου έγιναν οι εξής παρουσιάσεις:

“Μεσογειακοί Αγώνες: Εξέλιξη – Προκλήσεις για το μέλλον”, Amar Addadi, Πρόεδρος Δ.Ε.Μ.Α.
“Η εμπειρία των Ολυμπιακών Επιτροπών”, Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
“Η αξία και η σπουδαιότητα των Μεσογειακών Αγώνων”, Rossana Ciuffetti, Διευθύντρια της Σχολής Αθλητισμού της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας
“Η κληρονομιά των Μεσογειακών Αγώνων”, Tullio Paratore, Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Δ.Ε.Μ.Α.
“Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες”, Marwan Maghur, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ε.Μ.Α.
“Ευ Αγωνίζεσθαι και Μεσογειακοί Αγώνες”, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Γραμματέας της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι Κύπρου
“Τρόποι ενθάρρυνσης της συμμετοχής των καλύτερων αθλητών στους Μεσογειακούς Αγώνες”, Ντίνος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι παρουσιάσεις έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Μ.Α.