Οι Μεσογειακοί Αγώνες θα ανοίξουν μία νέα σελίδα για το Οran

Boudina, Bertonceli, Anagoz, Réau εξελέγησαν στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΕΜΑ
10 Ιουλίου, 2022
Ο Πρόεδρος Tebboune τίμησε τους Αλγερινούς αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες
18 Ιουλίου, 2022

Οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Οράν της Αλγερίας στις 6 Ιουλίου. Περίπου 3400 αθλητές από 26 χώρες σε τρεις ηπείρους (Αφρική, Ασία και Ευρώπη) συμμετείχαν σε 24 αθλήματα.

Η Ιταλία άφησε το Oran με τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων. Οι αθλητές του συγκέντρωσαν 48 χρυσά, 50 ασημένια και 61 χάλκινα, κατακτώντας την κορυφή του πίνακα μεταλλίων των Αγώνων για πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση. Η Ιταλία κυριάρχησε στην πισίνα, κατακτώντας μια σειρά από μετάλλια – 34 συνολικά.

Η Τουρκία έφτασε πολύ κοντά να ξεπεράσει στην Ιταλία στην κατάταξη μεταλλίων, ωστόσο με 108 μετάλλια, ήταν μόλις τρία χρυσά λιγότερα από την Ιταλία, λάμποντας ιδιαίτερα στην πάλη, το στίβο και την κολύμβηση.

Η Αλγερία ήταν καταπληκτική τερματίζοντας τέταρτη συνολικά, πίσω από τη Γαλλία με ένα χρυσό λιγότερο. Συνολικά, η διοργανώτρια χώρα συγκέντρωσε 53 μετάλλια, μεταξύ των οποίων 20 χρυσά, 17 ασημένια και 16 χάλκινα. Επίδοση – ρεκόρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο καλύτερο της χώρας, στην Τυνησία, πριν από 21 χρόνια.

Όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτούς τους Αγώνες ήταν το κοινό που έδωσε στους ντόπιους αθλητές τη δύναμη που χρειάζονταν για να λάμψουν.

Οι Αγώνες όχι μόνο άφησαν μια διαρκή κληρονομιά όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, αλλά απέδειξαν επίσης ότι η δεύτερη πόλη της Αλγερίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Αλλά ο μεγαλύτερος θρίαμβος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Oran 2022  Mohamed Aziz Derouaz, είναι ότι οι Αγώνες παρουσίασαν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Oran: «Αυτοί οι Αγώνες θα ανοίξουν μια νέα σελίδα για το Oran και όσον αφορά στον αθλητισμό αλλά και τον τουρισμό, επειδή πολλοί από τους συμμετέχοντες θέλουν τώρα να επιστρέψουν στο Oran ως τουρίστες και όχι απλώς ως αθλητές».