Η Team France αποκάλυψε το νέο της έμβλημα

O Iσπανός θρύλος του μπάσκετ Pau Gasol σταματάει την καριέρα του
6 Οκτωβρίου, 2021
Η Kolinda Grabar-Kitarović ανακοινώθηκε ως Πρόεδρος της μελλοντικών Οργανωτικών Επιτροπών για τους Αγώνες της Ολυμπιάδας
11 Οκτωβρίου, 2021

Kάτι περισσότερο από 100 ημέρες μέχρι τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022 και καθώς κοιτάμε προς το Παρίσι 2024, η Team France αποκάλυψε το νέο της έμβλημα – ένα σύμβολο αποφασιστικότητας.

Καθώς η αντιπροσωπεία, που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 (από 4 έως 20 Φεβρουαρίου και 4 έως 13 Μαρτίου, αντίστοιχα), παρουσιάστηκε επίσημα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Αγώνες, η νέα οπτική ταυτότητα για την ομάδα της Γαλλίας επίσης αποκαλύφθηκε. Ενωμένοι ως μία ομάδα, οι Γάλλοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αθλητές τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τα χειμερινά αθλήματα θα φορούν ρούχα που θα φέρουν το ίδιο έμβλημα από τώρα έως το 2024  αλλά και πιο μετά. Η σειρά των αθλητικών ρούχων της Le Coq Sportif για τους Αγώνες του Πεκίνου 2022 έκανε την πρώτη της εμφάνιση ]στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Romilly-sur-Seine.

Πάνω από 60 Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αθλητές για χειμερινά αθλήματα από τη γαλλική ομοσπονδία σκι, τη γαλλική ομοσπονδία αθλημάτων πάγου τη γαλλική ομοσπονδία χόκεϊ επί πάγου και τη γαλλική παραολυμπιακή ομοσπονδία συναντήθηκαν στο Romilly-sur-Seine σε μια μοναδική συγκέντρωση αθλητών χειμερινών σπορ.

Η Πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής (CNOSF) Brigitte Henriques και η Marie-Amélie Le Fur, Πρόεδρος της Γαλλικής Παραολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής (CPSF), ανακοίνωσαν τα ονόματα των αρχηγών αποστολών που θα ηγηθούν των αντιπροσωπειών στο Πεκίνο. Η Nathalie Péchalat, Πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας αθλημάτων πάγου, θα ηγηθεί της αποστολής στους Ολυμπιακούς και ο Jean Minier, αθλητικός διευθυντής του CPSF, θα ηγηθεί της παραολυμπιακής αποστολής. Σε αυτή τη σημαντική στιγμή έδωσαν το «παρών» η Υπουργός Αθλητισμού, Roxana Maracineanu, και ο Διευθυντής Υψηλού Αθλητισμού στη Γαλλική Εθνική Υπηρεσία Αθλητισμού, Claude Onesta, καθώς και εκπρόσωποι από διάφορα αθλητικά ιδρύματα.