Η Kolinda Grabar-Kitarović ανακοινώθηκε ως Πρόεδρος της μελλοντικών Οργανωτικών Επιτροπών για τους Αγώνες της Ολυμπιάδας

Η Team France αποκάλυψε το νέο της έμβλημα
10 Οκτωβρίου, 2021
Η ΔΕΜΑ εκλέγει νέο Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή
13 Οκτωβρίου, 2021

Μέλος της ΔΟΕ από το 2020, η κα Grabar-Kitarović είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας. Η νέα προσέγγιση στην επιλογή διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιο ευέλικτη και συνεργατική, με τη ΔΟΕ να συνεργάζεται με πιθανούς οικοδεσπότες για να βελτιστοποιήσει τα Ολυμπιακά έργα τους και να τα ευθυγραμμίσει με μακροπρόθεσμα σχέδια κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος των κοινοτήτων τους.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πρωτοφανές ενδιαφέρον από πολλά μέρη σε διαφορετικές ηπείρους για τη φιλοξενία μελλοντικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε: «Οι μελλοντικές οργανωτικές επιτροπές έχουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Ολυμπιακού Κινήματος. Η Kolinda Grabar-Kitarović θα φέρει πλούσιες και ποικίλες δεξιότητες και εμπειρία, στο  υψηλότερο επίπεδο κυβερνητικών και διεθνών σχέσεων. Ως μέλος της ίδιας Επιτροπής, έχει ήδη συμβάλει στην επιτυχή διεξαγωγή των πρώτων εκλογών βάσει της νέας προσέγγισης για την επιλογή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών διοργανωτών, με την επιλογή του Μπρίσμπεϊν 2032 », πρόσθεσε.

Η κα Grabar-Kitarović δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία να συνεργαστώ με πιθανούς οικοδεσπότες σε Ολυμπιακά πρότζεκτ και θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους για ανάπτυξη, δημόσια υγεία, αθλητική συμμετοχή και ένταξη. Είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να αναπτύξουμε καινοτόμους τρόπους για να οδηγήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον και να διερευνήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επερχόμενοι οικοδεσπότες, όπως η κλιματική αλλαγή ».