Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ στο Τάραντο

H απονομή των τιμητικών τίτλων της ΔΕΜΑ
12 Νοεμβρίου, 2022
Το Παρίσι 2024 αποκαλύπτει τις μασκότ του για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες
14 Νοεμβρίου, 2022

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΜΑ και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου του Τάραντο και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2026, Rinaldo Melucci.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Davide Tizzano και Ιάκωβος Φιλιππούσης έδωσαν αναμνηστικά δώρα στον Δήμαρχο και τον Γενικό Διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπής Τάραντο 2026 Elio Sannicandro.

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών τίτλων της ΔΕΜΑ.

Ομόφωνα έγινε η έγκριση της Εκθεσης του Ταμία  Γιώτη Ιωαννίδη για το 2021 καθώς και η Εκθεση των Εξωτερικών Ελεγκτών. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα ο προυπολογισμός της ΔΕΜΑ για το 2023.

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης συνεχίστηκε με την παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Μεσογειακούς Αγώνες «Τάραντο 2026» από τον Elio Sannicandro, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις για πρόοδο των έργων. Το «Ηράκλειο 2023» παρουσίασε τους Μεσογειακούς Beach Games που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Κρήτη.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης ανακοίνωσε ότι άνοιξε η διεκδίκηση για την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2030 και των Μεσογειακών Beach Games του 2027 και όρισε την επόμενη Γενική Συνέλευση στο Ηράκλειο της Κρήτης, την 1η Σεπτεμβρίου 2023.