Το Παρίσι 2024 αποκαλύπτει τις μασκότ του για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ στο Τάραντο
13 Νοεμβρίου, 2022
Ο Sašo Bertoncelj είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΕΜΑ
14 Νοεμβρίου, 2022

Με σχεδόν 600 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρισιού 2024», οι επίσημες μασκότ αποκαλύφθηκαν από την οργανωτική επιτροπή.

Βαπτισμένες «οι Φρύζες», οι μασκότ φέρουν το όνομα των εμβληματικών γαλλικών καπέλων. Ο σχεδιασμός των μασκότ προέρχεται από μια εξέλιξη αυτού του μοναδικού κομματιού πολιτιστικής κληρονομιάς που σε όλη την ιστορία, συμβολίζει την ελευθερία.

Για το Παρίσι 2024, αυτή η νέα γενιά των Φρυζών θα γράψει ιστορία. Καθοδηγούμενες από μια Ολυμπιακή Φρύζη και μια Παραολυμπιακή Φρύζη, αυτή η φυλή των μασκότ θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οράματος του Παρισιού 2024, που στοχεύει να αλλάξει ζωές οδηγώντας μια επανάσταση μέσω του αθλητισμού.

Η αποστολή τους είναι να δείξουν στον κόσμο ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τα πάντα και ότι του αξίζει να έχει κεντρικό ρόλο στην κοινωνία. Οι Φρύζες θα προσπαθήσουν να φέρουν τον αθλητισμό στην καθημερινή ζωή – όλα τα αθλήματα και κάθε τρόπο εμπειρίας του αθλητισμού – είτε μέσω της συμμετοχής είτε ως φιλάθλων.

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη των μασκότ, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι Φρύζες και άλλα εμπορεύματα των μασκότ μπορούν πλέον να αγοραστούν τόσο μέσω διαδικτύου όσο και σε καταστήματα.