Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους Ολυμπιονίκες στο «Τόκιο 2020»

Η Αιγυπτιακή Ολυμπιακή Επιτροπή τιμά την εθνική ομάδα ξιφασκίας νέων
5 Ιανουαρίου, 2022
Η περιβαλλοντική εκστρατεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβενίας
10 Ιανουαρίου, 2022

Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας παρευρέθηκαν στο 16ο Ετήσιο Γκαλά της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (COE) στη Μαδρίτη. Το ετήσιο γκαλά της COE γιορτάζει τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς καθώς και τα προσωπικά επιτεύγματα των Ισπανών αθλητών. Το φετινό γκαλά πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει τους Ολυμπιονίκες των Αγώνων του «Τόκιο 2020».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ισπανική ομάδα κέρδισε 17 μετάλλια, τρία χρυσά, οκτώ ασημένια και έξι χάλκινα. Ο δήμαρχος της Μαδρίτης, José Luis Martínez-Almeida, ήταν υπεύθυνος για την παράδοση των βραβείων στους αθλητές που κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο: τον γεννημένο στη Γρανάδα ποδηλάτη David Valero, τον τενίστα Pablo Carreño, την αθλήτρια στίβου Ana Peleteiro, τους ιστιοπλόους Joan Cardona, Jordi Xammar και Nico Rodríguez και την ανδρική ομάδα χάντμπολ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Miquel Iceta μοίρασε τα έπαθλα στους νικητές των αργυρών μεταλλίων στην Ιαπωνία: την αθλήτρια ταεκβοντό Adriana Cerezo, τις αθλήτριες κανόε Maialen Chourraut και Teresa Portela, τον γυμναστή Ray Zapata, τον αθλητή καράτε Damián Quintero, τους αθλητές κανόε Saúl Craviotto, Marcus Cooper, Carlos Arévalo και Rodrigo Germade, τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης και την ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών.

Τέλος, η Αυτού Μεγαλειότητα και η Βασίλισσα Letizia απένειμαν το δίπλωμα αναγνώρισης στην αθλήτρια του καράτε Sandra Sánchez, στους σκοπευτές Alberto Fernández και Fátima Gálvez και στον αναρριχητή Alberto Ginés, για τα χρυσά μετάλλια στο Τόκιο.

Ο πρόεδρος της COE, Alejandro Blanco, ευχαρίστησε τις προσπάθειες των Ισπανών αθλητών: «Πίσω από κάθε Ολυμπιονίκη υπάρχει μια ιστορία ζωής που αξίζει να ειπωθεί, θα υπάρχει πάντα ένας χώρος δεσμευμένος στις καρδιές μας για εσάς. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που χτίσαμε μια κληρονομιά, ένα θεαματικό μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες. Έχουμε φτιάξει μια χώρα από τα θεμέλια του αθλητισμού, πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος μιας κληρονομιάς που μας ξεπερνά όλους».