Η περιβαλλοντική εκστρατεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβενίας

Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους Ολυμπιονίκες στο «Τόκιο 2020»
9 Ιανουαρίου, 2022
Matea Jelić και Tonči Stipanović καλύτεροι Κροάτες αθλητές για το 2021
11 Ιανουαρίου, 2022

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Σλοβενίας ξεκίνησε περιβαλλοντική εκστρατεία για να υπερασπιστεί την προστασία των παγετώνων των Άλπεων και ένα βιώσιμο μέλλον για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα μικρό κομμάτι του γρήγορα εξαφανιζόμενου παγετώνα της Σλοβενίας που ονομάζεται TOLI, η συντομογραφία του Triglav Olympic Legendary Ice.

Ο Πρίγκιπας Albert II, Μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας και Κληρονομιάς της ΔΟΕ, ανέλαβε την από κοινού κηδεμονία μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Borut Pahor και εξέφρασε την υποστήριξή στο πρόγραμμα και την αποστολή του. Τακτοποιημένο σε ένα ηλεκτρικό ψυγείο στο πίσω μέρος ενός υβριδικού οχήματος, το κομμάτι του παγετώνα είναι καθ’ οδόν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022, σταματώντας σε 10 πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο ταξίδι του από τη Σλοβενία ​​στην Κίνα μέσω Ιταλίας, Μονακό, Γερμανίας, Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ρωσίας.

Η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλική για το κλίμα και θα αντισταθμίσει το δικό της αποτύπωμα άνθρακα φυτεύοντας πάνω από 400 δέντρα μετά τους Αγώνες του Πεκίνου.