Το συνέδριο «Χρηματοδότηση έργων στον αθλητισμό» με ορίζοντα το «Taranto 2026»

Αλβανία: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα η 27η Γενική Συνέλευση της ΕΟΕ
17 Νοεμβρίου, 2022
Η NOC του Κοσόβου διοργάνωσε το Συνέδριο «Sport Forum»
22 Νοεμβρίου, 2022

Το συνέδριο «Χρηματοδότηση έργων στον αθλητισμό» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή των ΧΧ Μεσογειακών Αγώνων «Taranto 2026» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών του Ναυτικού στην πρωτεύουσα του Ιονίου.

Ο Πρόεδρος της CONI Giovanni Malagò είπε στο συνέδριο: «Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνει το Taranto καθώς και για τις συνεργασίες που αναπτύσσει για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2026. Αυτές τις μέρες έζησα στην πόλη και συνειδητοποιώ ότι υπάρχει μια δυνατή ατμόσφαιρα λύτρωσης μέσω του αθλητισμού. Ο αθλητικός κόσμος που εκπροσωπώ θέλει να αφήσει το στίγμα του: η πόλη είναι έτοιμη να πάρει πίσω ό,τι έχει υποστεί. Φυσικά, υπάρχει δουλειά να γίνει ειδικά στις υποδομές, αλλά οι Αγώνες του Taranto θα αφήσουν μια μεγάλη κληρονομιά».

To Taranto, υπογράμμισε ο δήμαρχος του Taranto και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Taranto 2026, Rinaldo Melucci, «είναι ο πρωταγωνιστής μιας φάσης μεγάλης αλλαγής και μετάβασης. Οι Αγώνες βοηθούν στη δημιουργία ενός διαφορετικού Taranto, την επανατοποθέτηση μιας κοινότητας, μιας πόλης που ανοίγεται στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Απουλίας Michele Emiliano δήλωσε: «Η πρόκληση του Taranto 2026 είναι έτοιμη, όλα είναι στη γραμμή εκκίνησης. Η Περιφέρεια της Απουλίας, ο Δήμος του Taranto, η επαρχία και οι άλλες εμπλεκόμενες πόλεις κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή. Χρειαζόμαστε ένα συνολικό οικονομικό πλαίσιο που θα μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε, για λογαριασμό της Ιταλίας, ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο έχει κι άλλες θετικές συνέπειες για την πόλη του Τάραντα και για την Ιταλία».

Ο Pρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Davide Tizzano, υπογράμμισε πώς τίθεται σε λειτουργία η οργανωτική μηχανή, για μια εκδήλωση που θα καθοδηγήσει την ανάπτυξη και την εικόνα της περιοχής.