Συνεργασία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης με μεγάλα πανεπιστήμια

Η Τυνησία, η Αλγερία και η Αίγυπτος εξασφάλισαν 25 Ολυμπιακές θέσεις για το Τόκιο
9 Απριλίου, 2021
H Kυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σηκώνει #WhiteCard
12 Απριλίου, 2021

Αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης επισκέφθηκε το Κολλέγιο Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Βεγγάζης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Λιβύης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής, Khaled Zankouli, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Λιβύης, Δρ. Haddham Al-Abed και ο καθηγητής Awatef Abu Shweisha, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης και επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών, επισκέφθηκαν το Κολλέγιο Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Βεγγάζης, όπου τους δέχτηκε ο καθηγητής Dr. Yahya Lamlum, Πρύτανης του Κολεγίου και ο καθηγητής Dr. Abdulaziz Maddish, Αντιπρύτανης του Κολλεγίου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους δημιουργίας μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κολλεγίου προς όφελος του λιβυκού αθλητισμού. Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής και της Ακαδημίας επισκέφθηκε επίσης το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Λιβύης, όπου δέχτηκαν ο κ. Jamal Al-Talhi, πρύτανης του Κολλεγίου Ιατρικής και ο κ. Ibrahim Al-Maghribi. Η αντιπροσωπεία τόνισε τη σημασία της συμβολής του πανεπιστημίου στην κοινοφελή υπηρεσία και τη συνεργασία με όλα τα ιδρύματα για την επίτευξη της επιθυμητής ανάπτυξης.

Στο τέλος της επίσκεψης, οι επισκέπτες συναντήθηκαν με τον καθηγητή Dr. Mohamed Saad, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, ο οποίος τόνισε ότι το πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να προσφέρει ό, τι είναι δυνατό για την επιτυχία των δραστηριοτήτων που η Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ολυμπιακή Ακαδημία σκοπεύουν να δημιουργήσουν.