Συνάντηση στην Αθήνα για τους Μεσογειακούς Beach Games “Ηράκλειο 2023”

Η Ισπανική EOE διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Ολυμπιακό Συνέδριο Δημοσιογραφίας
2 Δεκεμβρίου, 2022
Το πρόγραμμα των Νέων Ευρωπαίων Ολυμπιακών Πρεσβευτών
6 Δεκεμβρίου, 2022

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» κ. Νίκο Νταμπακάκη και τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Νίκο Προβιά είχαν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Davide Tizzano και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Στη συνάντηση παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Σπύρος Καπράλος.

Κατά την διάρκεια της 90λεπτης συνάντησης συζητήθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες της προετοιμασίας της μεγάλης αθλητικής γιορτής των χωρών της Μεσογείου, που θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Κρήτη, δεδομένου μάλιστα ότι απομένουν 9 μήνες μέχρι την Τελετή Εναρξης των Αγώνων. “Στόχος μας είναι οι αγώνες του Ηρακλείου να αποτελέσουν τους καλύτερους στην ιστορία των Μεσογειακών  Beach Games. Έχουμε εμπιστοσύνη στην οργανωτική προσπάθεια και η ΔΕΜΑ θα συνεισφέρει όλη την τεχνογνωσία της σε αυτό το σκοπό” είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ στην αρχική τοποθέτηση του.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας διαβεβαίωσε τον κ. Tizzano ότι “η Πολιτεία έχει εξασφαλίσει κάθε απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των Αγώνων, με βασικό άξονα τις εγκαταστάσεις στο Karteros Beach Sports Center.”

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπογράμμισε την αρμονική συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» με τη ΔΕΜΑ, σημειώνοντας πως «κοινός στόχος είναι η επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων, παρότι η προετοιμασία τους γίνεται εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Όλοι μαζί θα επιτύχουμε».

Η Οργανωτική Επιτροπή «Ηράκλειο 2023» κατέθεσε ήδη στη ΔΕΜΑ το τελικό σχέδιο διοργάνωσης των  Αγώνων, το οποίο θα  συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ κι ενόψει της προσεχούς  επίσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής στο Ηράκλειο, στις αρχές  του 2023.

Οι 3οι Μεσογειακοί Beach Games «Ηράκλειο 2023» θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης με συμμετοχή αθλητών από τις 26 χώρες της Μεσογείου-Μέλη της ΔΕΜΑ.