Συμφωνία συνεργασίας για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων στο Μαρόκο

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των 20ων Μεσογειακών Αγώνων «Τάραντο 2026»
1 Φεβρουαρίου, 2024
Παρίσι 2024: Aποκαλύφθηκαν τα Ολυμπιακά μετάλλια
8 Φεβρουαρίου, 2024

Συμφωνία συνεργασίας για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων υπεγράφη στο Ραμπάτ, μεταξύ του Υπουργού Νεολαίας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ. Mohamed Mehdi Bensaid, του Προέδρου της Εθνικής Ένωσης Μέσων και Εκδοτών, κ. Driss Chahtane, του Προέδρου της Βασιλική Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κ. Fouzi Lekjaa και του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαρόκου (CNOM) κ. Faïçal Laraichi.

Η συμφωνία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός κοινού προγράμματος μεταξύ των αναφερόμενων μερών για την οργάνωση της κάλυψης αθλητικών γεγονότων από τα ΜΜΕ σε εθνική και διεθνή κλίμακα. Στοχεύει επίσης στη διασφάλιση επαγγελματικής παρακολούθησης του εθνικού Τύπου κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν εθνικές αντιπροσωπείες σε ηπειρωτικό και διεθνές επίπεδο.

Η συμφωνία συνεργασίας αποτελεί μέρος της προετοιμασίας του Μαρόκου για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2025. Κύριος στόχος της είναι να βελτιώσει το εθνικό αθλητικό δημοσιογραφικό έργο.