Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των 20ων Μεσογειακών Αγώνων «Τάραντο 2026»

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους καλύτερους αθλητές του 2023
26 Ιανουαρίου, 2024
Συμφωνία συνεργασίας για την κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων στο Μαρόκο
4 Φεβρουαρίου, 2024

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή «Taranto 2026», ανακοινώνουν τις οριστικές  ημερομηνίες των ΧΧ Μεσογειακών Αγώνων:

Τελετή έναρξης: 21 Αυγούστου 2026

Τελετή Λήξης: 3 Σεπτεμβρίου 2026

Η αλλαγή των ημερομηνιών των Αγώνων συμφωνήθηκε καταρχήν  για κλιματικούς λόγους και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή το καλοκαίρι. Οι κορυφαίοι Αθλητές της Μεσογείου αξίζουν να αγωνιστούν υπό τις καλύτερες δυνατές  συνθήκες και με βάση συγκεκριμένες επιστημονικές μετρήσεις και έρευνες, αποδείχθηκε η συγκεκριμένη περίοδος που επελέγη είναι η καλύτερη για την εξασφαλίση αυτών των συνθηκών.

Επίσης, χάρη σε αυτή την αλλαγή, οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν συμπίπτουν με άλλες μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και κυρίως με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026. Εξασφαλίζονται έτσι, αφενός η δυνατότητα συμμετοχής κορυφαίων Αθλητών στο μεγαλύτερο γεγονός της μεσογειακής λεκάνης κι αφετέρου η δυνατότητα των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών να συγκροτήσουν ανταγωνιστικές αποστολές και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες να διοργανώσουν αγώνες υψηλού επιπέδου και κύρους.

Δίδεται τέλος η δυνατότητα στον τηλεοπτικό πάροχο των Αγώνων, την EBU, να υλοποιήσει υψηλού επιπέδου καθημερινή τηλεοπτική παραγωγή, να αυξήσει τις προγραμματιζόμενες ώρες απευθείας μετάδοσης και να εξασφαλίσει υψηλότερες τηλεθεάσεις και διεθνή προβολή των Αγώνων.

Οι ημερομηνίες που επιλέχθηκαν τελικά συστήθηκαν στην Οργανωτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ τον περασμένο Δεκέμβριο στα Τίρανα και είχαν προηγουμένως προταθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή «Τάραντο 2026» και εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ.