Στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας του Σαράγεβο το βραβείο του «Peace and Sport»

Bach: «Οι Ολυμπιακές Επιτροπές, η ΔΟΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι εδώ για να κερδίζουν χρήματα»
Οκτώβριος 29, 2019
Oι αθλητές στο επίκεντρο του IF Forum 2019
Νοέμβριος 3, 2019

Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (EOC) ανακοίνωσαν ότι στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και στις πόλεις Σαράγεβο και Ανατολικό Σεράγεβο απονεμήθηκε το βραβείο για τη Διπλωματική Δράση της Χρονιάς από τον οργανισμό Peace and Sport, για τις κοινές προσπάθειές τους για την διοργάνωση του 14ου Χειμερινού Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Eυρωπαϊκής Νεότητας (EYOF) τον Φεβρουάριο του 2019.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που απεικονίζει την προθυμία από όλες τις πλευρές να αγκαλιάσουν την ειρήνη και τη φιλία μέσω του αθλητισμού και να συνεργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον. Συνολικά, 911 αθλητές από 46 ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ENOC) συμμετείχαν στη διοργάνωση για τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης, μεταξύ 14 και 18 ετών.

Peace and Sport International Forum Awards Ceremony

Στο EYOF συμμετείχε ο Πρόεδρος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Milorad Dodik και τα μέλη της Προεδρίας Željko Komšić και Šefik Džaferović. Το αποτέλεσμα ήταν να σταλεί ένα ουσιαστικό μήνυμα ειρήνης, με τους τρεις πολιτικούς να συμμετέχουν μαζί με τους αθλητές στην τελετή λήξης και να λάβουν μέρος στην εκστρατεία #WhiteCard, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αθλητισμού για την προώθηση της ειρήνης.

Το EYOF ήταν η πρώτη διεθνής εκδήλωση πολλαπλών αθλημάτων που διοργανώθηκε στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο (1992-1995). Παρείχε σε όλες τις τοπικές κοινότητες την ευκαιρία να ενωθούν σε μια κοινή γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας και της ειρήνης.