Σήμα εκκίνησης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Πάτρα 2019»

Στο ρυθμό των των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων κινείται η Πάτρα
5 Φεβρουαρίου, 2019
Επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής στο Οράν
26 Φεβρουαρίου, 2019

Ως εκκίνηση της τελικής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων, για να μην χαθεί πλέον ούτε λεπτό εργασίας  και να δουλέψουν όλοι συντονισμένα, με υψηλό επαγγελματισμό, στενή συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, ώστε να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη της Διεθνούς  Επιτροπής Μεσογειακών  Αγώνων  για την ανάθεση των αγώνων και μαζί με τους πολίτες της Πάτρας, να διοργανώσουν εξαιρετικούς αγώνες, καταγράφονται οι δύο σημαντικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν στην Πάτρα, από τις 25 ως τις 31 Αυγούστου 2019.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Φώτης Σαραντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής Πλάτων Μαρλαφέκας και Ηλίας Γρηγόρης, καθώς και τα νέα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής «Πάτρα 2019».

Έγινε ενημέρωση για την έως τώρα προετοιμασία, ετέθησαν με ιεράρχηση τα αμέσως επόμενα βήματα, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ορίστηκαν οι άμεσες προτεραιότητες ανά τομέα με στόχο την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων.

Η χωροθέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, το πρόγραμμα των αγώνων, το master plan της διοργάνωσης και η φιλοξενία-διαμονή της μεσογειακής οικογένειας αποτελούν τις οργανωτικές προτεραιότητες.

Η σύσκεψη ήταν απόλυτα αποδοτική και πιστοποιήθηκε η διάθεση και αισιοδοξία όλων για να κερδηθεί το στοίχημα για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, ώστε οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν παρακαταθήκη και κληρονομιά με πολλαπλά αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

 

Στην δεύτερη σύσκεψη προήδρευσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και  συμμετείχαν επιπλόεν οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Κώστας Καρπέτας.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της Διοργάνωσης και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα δοθούν στην Οργανωτική Επιτροπή 2,74 εκατομμύρια ευρώ.

Επόμενο σημαντικό ραντεβού για την τελική μορφή του αθλητικού προγράμματος έχει οριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ την Πάτρα θα επισκεφθεί προς επιθεώρηση της πορείας  προετοιμασίας η Συντονιστική Επιτροπή στις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 και 4 Απριλίου 2019 θα συνεδριάσουν στην Πάτρα το Εκτελεστικό Γραφείο και η Εκτελεστικό Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α.