Στο ρυθμό των των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων κινείται η Πάτρα

Συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού & Κανονισμών της Δ.Ε.Μ.Α.
30 Ιανουαρίου, 2019
Σήμα εκκίνησης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Πάτρα 2019»
11 Φεβρουαρίου, 2019

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην Πάτρα, ενόψει της διοργάνωσης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν στην πόλη από τις 25 ως τις 31 Αυγούστου 2019.

Ήδη ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία τη θέση του Προέδρου να ανέλαβε ο κ. Φώτης Σαραντόπουλος, ενώ την Εκτελεστική Επιτροπή, εκτός του Προέδρου, συγκροτούν ο Αντιπρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Γρηγόρης.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Επιτροπής, του πλάνου λειτουργίας και στελέχωσής της, καθώς και ευρεία σύσκεψη για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, με την παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΜΑ Ιάκωβου Φιλιππούση, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη, καθώς και στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης, γεγονός που υποδηλώνει την ευρεία στήριξη που απολαμβάνει η προετοιμασία των Αγώνων από το σύνολο των τοπικών αρχών και την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη τέθηκε σε λειτουργία η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.mbgpatras2019.gr, η οποία περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα αθλήματα και τους αγώνες, και η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται πλέον σε απευθείας επικοινωνία με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν το οργανόγραμμα της Επιτροπής, το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα των Αγώνων και οι τελικές χωροθετήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 1000 αθλητές από 26 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 12 αθλήματα.