Σεμινάριο για τις Ολυμπιακές αξίες στην Αλβανία

H Πάτρα έστειλε το μήνυμα
19 Μαΐου, 2019
Ολοκληρώθηκε το 40ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών
21 Μαΐου, 2019
Ο Ολυμπιακή Ακαδημία της Αλβανίας διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στις Ολυμπιακές αξίες, στην πόλη Durrës της Αλβανίας.
Το σεμινάριο υποστηρίχτηκε από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, μέσω της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Αλβανίας. Διεξήχθη υπό την καθοδήγηση της Ana De Azevedo, εκπαιδευτικής διευθύντριας της ΔΟΕ.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επέκταση του προγράμματος Olympic Values and Education Programme (OVEP) που διεξάγεται σε όλα τα σχολεία της Αλβανίας. Το OVEP  σκοπεύει στο να χτίσει στους μαθητές προσόντα που θα έχουν για μία ζωή,να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους μέσω της εθνικής γλώσσας και να προωθήσει την κοινωνική ένταξη.
Το OVEP βασίζεται στην τεχνική “cascade” για να αποφευχθεί η μεταφορά της γνώσης σε μία μόνο πόλη και έτσι να φτάσει σε χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Αλβανία.
Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου ασχολήθηκε με την κατάρτιση των 13 περιφερειακών εκπαιδευτών από την κα Ana de Azevedo. Τη δεύτερη μέρα, οι 13 περιφερειακοί εκπαιδευτές συγκρότησαν ομάδες εκπαίδευσης με 80 καθηγητές φυσικής αγωγής από όλες τις πόλεις της χώρας, καθώς αυτοί οι καθηγητές βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές.