Οι Ολυμπιακές Επιτροπές της Πορτογαλίας και του Κοσόβου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2027 και του 2030

Ο Abderrahmane Hammad διορίστηκε Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Αλγερίας
1 Απριλίου, 2023
Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης επισκέφτηκε την ΕΟΕ της Πορτογαλίας
8 Απριλίου, 2023

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ανακοινώνει ότι την 31η Μαρτίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Beach Games 2027 και των Μεσογειακών Αγώνων 2030.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2030 στην πρωτεύουσα Πρίστινα και η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Πορτογαλίας για τους Μεσογειακούς Beach Games στην πόλη Portimão αλλά και στις γειτονικές κοινότητες Lagoa και Lagos.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δύο Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο της υποψηφιότητας και θα ακολουθήσουν από την επιτροπή αξιολόγησης της ΔΕΜΑ επισκέψεις για επιθεώρηση στις δύο χώρες.

Τέλος, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ, θα γίνουν οι εκλογές για τον ορισμό των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους 21ους Μεσογειακούς Αγώνες και τους 4ους Μεσογειακούς Beach Games.

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων χαιρετίζει με ικανοποίηση το ενδιαφέρον των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών,  που αποτελούν τα νεότερα μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας. H αφοσίωση τους συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της διοργάνωσης, αλλά και στη διάδοση των ιδεωδών και αξιών των Αγώνων σε όλο το εύρος της λεκάνης της Μεσογείου.

Πλέον, οι Επιτροπές Διεκδίκησης, οι Ολυμπιακές Επιτροπές, οι τοπικοί φορείς και οι εμπειρογνώμονες της ΔΕΜΑ θα συνεργαστούν στενά, ώστε οι φάκελοι υποψηφιότητας που θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση να εμπεριέχουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις για τους Αθλητές, το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων και φυσικά την κληρονομιά της διοργανώτριας Πόλης και Χώρας.