Ο Abderrahmane Hammad διορίστηκε Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Αλγερίας

Συνεργασία των Ολυμπιακών Επιτροπών του Μαρόκου και της Ακτής Ελεφαντοστού
29 Μαρτίου, 2023
Οι Ολυμπιακές Επιτροπές της Πορτογαλίας και του Κοσόβου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2027 και του 2030
3 Απριλίου, 2023

Ο Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αλγερίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ, Abderahmane Hammad, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Αλγερινής Δημοκρατίας Abdelmadjid Tebboune, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τον Abderrazak Sebgag.

Γεννημένος στις 27 Μαΐου 1977 στο Dellys ο Hammad, ως αθλητής του άλματος εις ύψος, είχε στεφθεί πρωταθλητής Αφρικής τρεις φορές (1998, 2000 και 2002) και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ. Είναι Πρόεδρος της Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Αλγερίας από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Davide Tizzano και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης εξέφρασαν τη χαρά τους για τον διορισμό του κ. Hammad ως Υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού της Αλγερίας και στέλνουν τις ευχές τους στον νέο Υπουργό για καλή επιτυχία.