Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Γαλλίας και της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή βοηθά τους Olympians να προετοιμάσουν την αλλαγή καριέρας
15 Φεβρουαρίου, 2024
Η ΔΕΜΑ και οι Δήμοι Portimão & Lagoa υπέγραψαν τη σύμβαση για τους Μεσογειακούς Beach Games 2027
19 Φεβρουαρίου, 2024

Με στόχο την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των δύο Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο Πρόεδρος της Ολυμπιακλης Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας (SOPC) Abdulaziz bin Turki Al-faisal Al-Saud και ο Πρόεδρος της Γαλλικής NOC κ. David Lappartient υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο στο Al-Janadria Racecourses. Ο Αντιπρόεδρος της SOPC Πρίγκιπας Fahad Bin Jalawi Al-Saud και ο Γενικός Γραμματέας  κ. Abdulaziz Baeshen παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής.

Με την υπογραφή του Μνημονίου και οι δύο NOC εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο Ολυμπιακό Κίνημα και να μοιραστούν γνώσεις σχετικά με τον αθλητισμό που θα προωθήσουν τις αντίστοιχες προόδους τους στο διοικητικό και τεχνικό μέτωπο.

Δεδομένου ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι, αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη Γαλλική πλευρά του είναι πολύ σημαντικό καθώς δίνει στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας την ευκαιρία να παρακολουθήσει στενά τον προγραμματισμό τέτοιων μαζικών αθλητικών γεγονότων στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Lappartient εξέφρασε την ευχαρίστησή του, χαρακτηρίζοντας ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν σε πρωτοβουλίες, να προωθηθεί η ένταξη του αθλητισμού στην κοινωνία και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών. Ο κ. Lappartient παρακολούθησε επίσης το King Salman Camel Racing Festival στο Ριάντ από διαφορετική οπτική γωνία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα παρατήρησε σχετικά με τη διοργάνωση αυτού του υπέροχου αγώνα.