Ο Κιπτσόγκε έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες!

Στεφανίδη και Λαβιλενί εκλέχτηκαν στην Επιτροπή Αθλητών της IAAF
11 Οκτωβρίου, 2019
Οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Olympic Hilights της ΔΟΕ
14 Οκτωβρίου, 2019

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έγινε στη Βιέννη ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία  που κατάφερε να τρέξει τα 42.195 της διαδρομής του μαραθωνίου, σε λιγότερο από δύο ώρες!
O 34χρονος Κενυάτης που ξεκίνησε την  ιστορική διαδρομή του-πρόκληση του «Ineos 1:59 Challenge»,  στις 09:15 ώρα Ελλάδας, κατάφερε να καλύψει την απόσταση σε 1:159:40, είκοσι δευτερόλεπτα κάτω από τις δύο ώρες, δείχνοντας ότι ο άνθρωπος δεν έχει όρια.

«Αισθάνομαι καλά, μετά τον Ρότζερ Μπανιστερ χρειάστηκαν άλλα 65 χρόνια για να γραφτεί ιστορία», είπε ο 34χρονος Κενυάτης.  «Την ιστορία την γράψαμε όλοι μαζί. Τώρα έχω κάνει χρόνο λιγότερο από δύο ώρες για να εμπνεύσω άλλους ανθρώπους και να δείξω στον κόσμο ότι κανείς δεν έχει όρια», πρόσθεσε.

Ένα ρεκόρ που πάντως δεν  πρόκειται να αναγνωρίσει επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ η IAAF, αφού χρησιμοποίησε «λαγούς» σε διάφορα σημεία της διαδρομής,  ενώ επίσης δεν ήταν επίσημη διοργάνωση.

Ο Κιπτσόγκε, χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016,  κατά την διάρκεια της διαδρομής είχε γύρω του ομάδες από επτά δρομείς (41 συνολικά) που εναλλάσσονταν,προσπαθώντας να του δώσουν ρυθμό αλλά και να τον προστατεύσουν από τον άνεμο…