Ο Fidel Ylli νέος πρόεδρος της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία και Αλβανία κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών
26 Απριλίου, 2021
Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Μαρόκου διοργάνωσε Ολυμπιακές επισκέψεις σε σχολεία
29 Απριλίου, 2021

Ο Fidel Ylli εξελέγη νέος πρόεδρος της Αλβανικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη Γενική Εκλογική Συνέλευση.

Ο Ylli, Αρχηγός Αποστολής της Αλβανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πήρε τις 40 από τις 57 ψήφους για τη θητεία του που πρόκειται να λήξει το 2024.

Ο Erlind Pëllumbi, επικεφαλής της Αλβανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής με 29 ψήφους.

Ο Genc Boga επικράτησε του Edlir Memaj για να γίνει ταμίας της Επιτροπής, ενώ ο Gjergj Ruli, η Luiza Gega, η Florend Kalivopulli, η Tatjana Marash, η Enkelejda Caushi, ο Labo Capo και ο Endrit Hoxha εξελέγησαν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Izmir Smajlaj, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2017, είχε προηγουμένως επιλεγεί ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Amar Addadi και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης έστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον κ. Fidel Ylli:

Εκ μέρους ολόκληρης της Μεσογειακής Οικογένειας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα σας αποστολή.

Παρακαλούμε μεταφέρετε τις καλύτερες ευχές και τα συγχαρητήρια στα υπόλοιπα μέλη που εκλέγονται στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία μας για την προώθηση του αθλητισμού και τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και Ιδανικών στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.