Ο 33ος Διηπειρωτικός Κολυμβητικός Αγώνας της Κωνσταντινούπολης

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Jacques Rogge πέθανε σε ηλικία 79 ετών
30 Αυγούστου, 2021
Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 14 Οκτωβρίου
1 Σεπτεμβρίου, 2021

2.465 κολυμβητές από 55 χώρες συμμετείχαν στον 33ο Διηπειρωτικό Κολυμβητικό Αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Προσφέροντας την εξαιρετική και συμβολική ευκαιρία να φτάσεις σε δύο ηπείρους κολυμπώντας, ο διηπειρωτικός αγώνας Samsung Bosphorus πραγματοποιείται μεταξύ Kanlıca στην ασιατική πλευρά και Kuruçeşme στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το 1989.

Είναι η μόνη στιγμή του χρόνου που η θαλάσσια κυκλοφορία διακόπτεται εντελώς στο Βόσπορο, αυτό το γεγονός συνήθως προσελκύει μεγάλο πλήθος θεατών. Λόγω του Covid 19, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

default

Ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ο Αντιπεριφερειάρχης της Κωνσταντινούπολης Niyazi Erten, ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Uğur Erdener. και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) Husain Al-Musallam παρέστησαν στην εκδήλωση.

Για άλλη μια φορά οι δύο πρωταθλητές είναι Τούρκοι. Η Nida Eliz Üstündağ, κέρδισε το βραβείο στη γυναικεία κατηγορία (40 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα). Ο Polat Uzer Turnalı τερμάτισε πρώτος στον αγώνα των ανδρών με διάσχιση των 6,5 χλμ. σε 38 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.