Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Jacques Rogge πέθανε σε ηλικία 79 ετών

Η Italia Team ηγείται στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid 19
29 Αυγούστου, 2021
Ο 33ος Διηπειρωτικός Κολυμβητικός Αγώνας της Κωνσταντινούπολης
31 Αυγούστου, 2021

Ο Βέλγος Jacques Rogge, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) από το 2001 έως το 2013, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ την Κυριακή.

«Με μεγάλη θλίψη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει τον θάνατο του πρώην προέδρου της ΔΟΕ κόμη Jacques Rogge. Ηταν 79 ετών », ανέφερε η ΔΟΕ στο δελτίο Τύπου της.

Ο Jacques Rogge ήταν ο 8ος Πρόεδρος στην ιστορία της ΔΟΕ. Ο νυν πρόεδρος, ο Γερμανός Thomas Bach, τον διαδέχθηκε το 2013. Πρώην διεθνής παίκτης ράγκμπι, ο Rogge συμμετείχε τρεις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1968, το 1972 και το 1976, συμμετέχοντας στην ιστιοπλοϊα, στην κατηγορία «Finn», στα οποία ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Πριν αναλάβει την προεδρία της ΔΟΕ, ηγήθηκε της Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου, καθώς και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, του οργάνου που ενώνει τις 50 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Amar Addadi και ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Jacques Rogge στην οικογένεια, τους συγγενείς και στη ΔΟΕ.