Ισχυρές συστάσεις από την ΔΕΜΑ στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων «Οράν 2022»

Η συμμετοχή της ΔΕΜΑ στη Γενική Συνέλευση της ANOC
24 Νοεμβρίου, 2021
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τζούντο 2021 με παιδιά πρόσφυγες
27 Νοεμβρίου, 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε στην Αθήνα για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Davide Tizzano.

To «παρών» έδωσαν όλα τα μέλη είτε ταξιδεύοντας στη Ελλάδα, είτε διαδικτυακά. Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι Μεσογειακοί Αγώνες «Οράν 2022» που είναι προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο του 2022.

Στην τακτική αναφορά του, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Μεσογειακούς Αγώνες «Οράν 2022» και β’ Αντιπροέδρος της ΔΕΜΑ κ. Bernard AMSALEM, ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση και εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για τις καθυστερήσεις σε θέματα κατασκευών, ολοκλήρωσης των διεθνών διαγωνισμών, υλοποίησης των προγραμμάτων τεχνολογίας και μεταφορών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπής Salim ILES, με αποτέλεσμα να μην σταθεί δυνατό να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που ήθελε να θέσει η ΔΕΜΑ προς την οργανωτική επιτροπή.

Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, οι καθυστερήσεις στα έργα και η διαφαινόμενη απόκλιση από τα αρχικώς συμφωνηθέντα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα καθιστούν επιτακτική ανάγκη, την άμεση και διαρκή συνεργασία της ΔΕΜΑ με την Οργανωτική Επιτροπή. Προγραμματίσθηκε τηλεδιάσκεψη της συντονιστικής και της οργανωτικής επιτροπής στις 30 Νοεμβρίου και επίσκεψη στο Οράν στις 10-12 Δεκεμβρίου.

Συμφωνήθηκε επίσης να σταλεί επιστολή για συναντήσεις στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο της Αλγερίας, ήτοι με τον Πρόεδρο της χώρας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις σε όσα προβλήματα έχουν προκύψει σχετικά με τους ρυθμούς της προετοιμασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Davide Tizzano: «σεβόμαστε τον λαό της Αλγερίας και τις προσπάθειές του, σεβόμαστε την Κυβέρνηση της χώρας για τις μεγάλες δαπάνες που έχουν γίνει για την κατασκευή των έργων, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και το γόητρο των Μεσογειακών Αγώνων. Θέλουμε όλοι να γίνουν οι Αγώνες στο Οράν, θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για την διεξαγωγή τους, αλλά δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Μεσογείου».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων Οράν 2022 και η ΔΕΜΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για νέες καθυστερήσεις αργοπορίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την αθλητική διοργάνωση των τριών ηπείρων και των 26 μελών της που φέτος έκλεισε 70 χρόνια ζωής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ συζήτησε ακόμα το θέμα των μόνιμων επιτροπών της, ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Προέδρου Ολυμπιακής Επιτροπής της Μάλτας κ. Τζούλιαν Πάτσε Μπονέλο ως μέλους της, κατόπιν πρότασης του Προέδρου Τιτζάνο, και όρισε το μέλος της κ. Καγιετανο Κορνετ ως πρόεδρο της επιτροπής για την οργάνωση των εκλογών της Επιτροπής Αθλητών τον προσεχή Ιούνιο.