Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τζούντο 2021 με παιδιά πρόσφυγες

Ισχυρές συστάσεις από την ΔΕΜΑ στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων «Οράν 2022»
24 Νοεμβρίου, 2021
O Julian Pace Bonello επανεξελέγη Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Μάλτας
29 Νοεμβρίου, 2021

Μια ακόμα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τζούντο 2021 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ακαδημία Τζούντο Ελληνικού και την Ελληνίδα Οlympian του τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου, η οποία κάλεσε παιδιά πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στην Αθήνα, για μια προπόνηση.

Ο εορτασμός αυτής της χρόνιας έχει θέμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ένα θέμα που επιλέχθηκε παγκοσμίως και καθοδήγησε τη διοργάνωση αυτού του ιδιαίτερου αθλητικού γεγονότος. 43 παιδιά, μεταξύ των οποίων ορισμένα που τα φροντίζουν οι δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις The HOME Project και Melissa Network, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τις αξίες του τζούντο, να γνωρίσουν από κοντα τον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη, αρκετούς ευρωπαϊκούς και εθνικούς πρωταθλητές τζούντο και να συμμετέχουν σε κοινή προπόνηση με τους μαθητές της ακαδημίας.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Together in Sport”  που υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία. Το «Together in Sport» χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) και το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022.