Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Σαν Μαρίνο στηρίζει την καμπάνια εμβολιασμού

Οι δύο πρώτοι αθλητές της Μάλτας που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
8 Ιουνίου, 2021
Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο 9ος Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών
10 Ιουνίου, 2021

«Έβαλα τον ώμο, εμβολιάζομαι». Αυτό είναι το σύνθημα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης που έχει προωθήσει η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή τoυ Σαν Μαρίνο (CONS) τις τελευταίες εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών, παραγόντων του αθλητικού κινήματος του Σαν Μαρίνο και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων των Μικρών Πολιτειών Σαν Μαρίνο 2017.

Ακούγοντας το κάλεσμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η Επιτροπή αποφάσισε να υποστηρίξει και να προωθήσει τους εμβολιασμούς για όλους τους αθλητές, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, απόλυτα πεπεισμένη ότι μια πραγματική επανεκκίνηση του αθλητισμού είναι δυνατή μόνο με μεγάλη ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Με την έναρξη της εκστρατείας, ο Πρόεδρος της CONS Gian Primo Giardi δήλωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ξανά αθλητισμό, όπως κάναμε πάντα – χωρίς περιορισμούς και μπροστά σε θεατές, οι οποίοι θα μπορούν να χειροκροτούν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές. Ο αθλητισμός ζει με συναισθήματα και δημιουργεί συναισθήματα. Για να επιστρέψουμε σε αυτήν την κατάσταση, είναι απαραίτητο να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Τα εμβόλια παρέχουν μια θεμελιώδη βοήθεια, για να επιστρέψουμε στον αθλητισμό με ασφάλεια και για να διοργανώσουμε και πάλι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις».