Η «Λωζάνη 2020» ξεκίνησε με μία αξέχαστη Τελετή Εναρξης

To «Τόκιο 2020» παρουσίασε τις επίσημες αφίσες για τον εορτασμό των Αγώνων
8 Ιανουαρίου, 2020
Η Γαλλία πήρε το πρώτο μετάλλιο των Μεσογειακών χωρών στη «Λωζάννη 2020»
11 Ιανουαρίου, 2020

Από την αρχή της τελετής έναρξης, οι θεατές έτυχαν θερμού καλωσορίσματος στην Ολυμπιακή Πρωτεύουσα και πραγματοποίησαν ένα καλλιτεχνικό ταξίδι μέσα από τις διάφορες φάσεις της ανάπτυξης ενός αθλητή. Το Ολυμπιακό πνεύμα βρισκόταν στην καρδιά της χορογραφίας και ήταν προσωποποιημένο από μια σειρά από “πνεύματα” ντυμένα στα άσπρα, βοηθώντας τους αθλητές στο ταξίδι τους προς την αριστεία, μέσα από επτά σκηνές.

 Οι συμμετέχοντες στην παραδοσιακή παρέλαση των αθλητών – μαζί με τις 79 σημαίες των 79 εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που βρίσκονται στη Λωζάνη  – έτυχαν θερμής υποδοχής καθώς εισήλθαν στο γήπεδο, με το μεγαλύτερο χειροκρότημα να αποσπά η Ελβετία. Σε διάφορα σημεία της βραδιάς οι οθόνες μετέφεραν εικόνα από το St Moritz, όπου γινόταν παράλληλη τελετή με 225 αθλητές που μένουν εκεί, να κάνουν τη δική τους παρέλαση.

Εκτός από τον αθλητισμό, η Τελετή – η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Olympic Channel – επέδειξε την ελβετική κουλτούρα και τις παραδόσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους πρωτοποριακούς και δημιουργικούς τρόπους της χώρας φιλοξενίας των Αγώνων. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ανάκρουση του ελβετικού εθνικού ύμνου, καθώς μια παραδοσιακή μπάντα έπαιξε τη μουσική ενώ δύο νέοι τραγουδιστές τραγουδούσαν από ψηλά μέσα σε ένα λιφτ.

Είδαμε επίσης ένα διάσημο απόσπασμα λόγου από τον ιδρυτή του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος Pierre de Coubertin, μέσα από την προσπάθεια ενός αθλητή στο ταξίδι προς την επιτυχία πετώντας ψηλά, ενώ ακόμα πιο φουτουριστική σκηνή ήταν αυτή με τους χορευτές μπαλέτου να σχηματίζουν τους Ολυμπιακούς κύκλους . Η Ολυμπιακή σημαία μεταφέρθηκε στη σκηνή από τέσσερις αθλητές από  διαφορετικές γενιές – δύο Ελβετούς Ολυμπιονίκες και δύο αθλητές της «Λωζάνη 2020» – προτού ακουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος, που ακούστηκε από μια παιδική χορωδία από οκτώ τοπικές σχολές.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Tomas Bach και ο Πρόεδρος της Λωζάννης 2020 Virginie Faivre ανέβηκαν στη σκηνή για να εκφωνήσουν τις αντίστοιχες ομιλίες τους, προτού παραδώσουν στη Simonetta Sommaruga, Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, να κηρύξει την έναρξη των Αγώνων. ο

Οι θεατές έβλεπαν βίντεο από τη Λαμπαδηδρομία κατά τη διάρκεια της τελετής και το ημερήσιο ταξίδι στη Λωζάνη έφτασε στην απογείωση του όταν πέντε αθλητές μπήκαν στο γήπεδο και έδωσαν τη Φλόγα στην τελευταία Λαμπαδηδρόμο που άναψε το Βωμό.