Η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχθηκε αθλητές από την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής επαινεί την προετοιμασία του Οράν
23 Απριλίου, 2022
H γέννηση του Ολυμπιακού Club της Γαλλίας
1 Μαΐου, 2022

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας Sergey Bubka, ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Vadym Guttasait και περίπου 20 Ουκρανοί αθλητές έγιναν δεκτοί ως προσκεκλημένοι της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Ρώμη.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι αθλητικοί ηγέτες της Ιταλίας, η CONI και 20 εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες της Ιταλίας άνοιξαν τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις φιλοξενώντας και υποστηρίζοντας Ουκρανούς αθλητές που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα η οποία έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο. Μετά από μια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της CONI, οι Bubka, Guttasait και οι Ουκρανοί αθλητές πήγαν στο κοντινό Ολυμπιακό Εκπαιδευτικό Κέντρο «Giulio Onesti» προσκεκλημένοι από τον πρόεδρο της CONI και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) Giovanni Malagò.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκαν η Ιταλίδα Υπουργός Αθλητισμού Valentina Vezzali, ο Γενικός Γραμματέας της CONI Carlo Mornati, το μέλος της ΔΟΕ Manuela Di Centa, τα επίτιμα μέλη της ΔΟΕ Franco Carraro και Mario Pescante και τρεις από τους προέδρους των ιταλικών αθλητικών ομοσπονδιών.

Ο Malago εξέφρασε την περηφάνια της Ιταλίας, ως η πρώτη χώρα που υποστήριξε ενεργά τους Ουκρανούς αθλητές από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο. «Εδώ θα βρείτε πάντα ό,τι χρειάζεστε και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να σας το παρέχουμε», είπε ο Malagò, απευθυνόμενος στις ουκρανικές ομάδες κωπηλασίας, ταεκβοντό και ξιφασκίας που έδωσαν το «παρών». «Να θεωρείτε πάντα το Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο ως το δεύτερο σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν θέλουμε να γίνει για πάντα, αφού ξέρουμε πόσο πολύ θέλετε να επιστρέψετε στη χώρα σας».