Γιορτή των αθλητών, των εθελοντών και των νέων της Λωζάνης η Τελετή Λήξης

6.000 εθελοντές θα προσληφθούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες «Oράν 2021»
21 Ιανουαρίου, 2020
Το «Tόκιο 2020» γιόρτασε την άφιξη των Ολυμπιακών Κύκλων
25 Ιανουαρίου, 2020

Στις 22 Ιανουαρίου, η αυλαία έπεσε μετά από δύο αξέχαστες εβδομάδες αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων νεολαίας, με μια ζωντανή τελετή λήξης που γιορτάζει τους αθλητές, τους εθελοντές και τους νέους από το καντόνι του Vaud που έφτιαξαν στη Λωζάνη το 2020 ένα τόσο θεαματικό γεγονός.

Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στο Medal Plaza στην περιοχή Flon της Λωζάννης, η οποία προσέλκυσε κατά μέσο όρο 2.000 θεατές κάθε βράδυ για να γιορτάσει τα επιτεύγματα των νέων αθλητών στις τελετές μεταλλίων. Και ακριβώς όπως και σε κάθε άλλη πτυχή αυτών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, η τοπική νεολαία ήταν στην καρδιά τους.

Η τελετή ξεκίνησε με την παραδοσιακή παρέλαση αθλητών, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 900 αθλητές και σημαιοφόροι από 76 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Η παρέλαση έδωσε στους “Game Changers” μια τελευταία ευκαιρία να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους στην Ολυμπιακή Πρωτεύουσα, πριν ακολουθήσει μία σειρά ταλαντούχων νέων της περιοχής για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Η «Λωζάνη 2020» δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους 3.800 εθελοντές, οι οποίοι έτυχαν αναγνώρισης στη σκηνή μέσω πέντε αθλητών, ένας από κάθε μία από τις πέντε ηπείρους, ενώ οι Πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach και της Οργανωτικής Επιτροπής «Lausanne 2020» Virginie Faivre έκαναν τις αντίστοιχες αποχαιρετιστήριες ομιλίες.

Μετά ο Πρόεδρος Bach κήρυξε τη λήξη των 3ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και κάλεσε τη νεολαία του κόσμου να συγκεντρωθεί ξανά, μετά από τέσσερα χρόνια στη Δημοκρατία της Κορέας, με την Ολυμπιακή σημαία να παραλαμβάνεται από δύο εκπροσώπους των «οικοδεσποτών» από τη Gangwon: τους Whi Min Seo και Jang Sung-woo, οι οποίοι κέρδισαν μετάλλια στο πατινάζ ταχύτητας στη Λωζάνη.