Αλβανία και Ιταλία χτίζουν γέφυρες στον αθλητισμό μέσω του Ολυμπιακού κινήματος

Αποκαλύφθηκαν τα ρούχα της Γαλλικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας
17 Ιανουαρίου, 2024
Ο νέος ρόλος της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
23 Ιανουαρίου, 2024

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) Giovanni Malagò επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αλβανία, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Αλβανικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (KOKSH) Fidel Ylli.

Οι δύο αξιωματούχοι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της KOKSH και της CONI, το οποίο στοχεύει να προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία από την Ιταλία στην Αλβανία, να αναπτύξει τις δεξιότητες των Αλβανών προπονητών, να διοργανώσει προπονητικά καμπ για αθλητές και να προωθήσει το Ολυμπιακό κίνημα και στις δύο χώρες.

Κατά την επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Πάρκο, ο Πρόεδρος Malagò, έμαθε για τα σημαντικά έργα που έχει αναλάβει η Αλβανική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ανάπτυξη του αθλητισμού στα σχολεία, ο στόχος της προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπων σε αθλητικές δραστηριότητες καθώς και τα έργα κατασκευής αθλητικών υποδομών προκειμένου η Αλβανία να φιλοξενήσει  σπουδαίες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στο μέλλον.

Συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχαν επίσης ο πρωθυπουργός Edi Rama, η υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Orgeta Manastirliu και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Endrit Hoxha.