Το διαδικτυακό μάθημα για την Αθλητική Διοίκηση της Αλβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μοιράσουν 2,8 εκατ. δολάρια στις Εθνικές Επιτροπές ενόψει Τόκιο
24 Ιουνίου, 2020
Νέα τηλεδιάσκεψη για τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν
28 Ιουνίου, 2020

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλβανίας εφάρμοσε στις 15 – 29 Μαΐου 2020, διαδικτυακό μάθημα διοίκησης του αθλητισμού, αφιερωμένο στους αθλητές. Η διαδικτυακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω της πανδημίας COVID-19 και της ακύρωσης όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, βοήθησε τους 15 συμμετέχοντες, ενεργούς και πρώην αθλητές, από 20 έως 35 ετών.

Ο κ. Stavri Bello ως Διευθυντής τέτοιων μαθημάτων με άδεια από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, τόνισε προς τους αθλητές, τη σημασία και την ανάγκη να διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή μετά από την αθλητική καριέρα, όταν θα αντιμετωπίσουν την αγορά εργασίας και για την οποία πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

Η Αλβανική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιχειρεί να προσφέρει στους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για την αθλητική τους καριέρα, συνδυάζοντας γνώσεις για τη διοίκηση του αθλητισμού από θεωρητική άποψη καθώς και από μοντέλα σωστής πρακτικής.

Μια σημαντική συνεισφορά σε αυτό το μάθημα δόθηκε από το δίκτυο six MEMOS. Διεθνείς και εθνικοί λέκτορες, που προσκλήθηκαν από την Eπιτροπή, αλλά έδωσαν και θεωρητικές πληροφορίες για θέματα:

Αθλητικός Οργανισμός (καλή διακυβέρνηση, ρόλοι, διαχείριση)

Διοικητικές δεξιότητες (Διοίκηση, Ηγεσία, Οργάνωση, Επικοινωνία)

Ολυμπιακό Κίνημα (Οργάνωση, Δομή, Ηγεσία)

Ολυμπιακές Αρχές (Αξίες, Ηθική, Fairplay)

Μια ειδική συνεδρία αφιερώθηκε στην Επιτροπή Αθλητών, όπου προσεκλήθη και μίλησε η κα Karen Dolphin, Διευθύντρια του Τμήματος Αθλητισμού της ΔΟΕ. Στη συνεδρία συμμετείχαν 19 ενεργοί αθλητές, από τους οποίους 4 ήταν κάτοχοι Ολυμπιακών Υποτροφιών και 3 ήταν μετέχοντες έργων Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την Επιτροπή για να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεδρία.

Το μάθημα στη Διοίκηση Αθλητισμού είναι μια υποχρεωτική προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος το Προχωρημένο Μάθημα Αθλητικής Διοίκησης.