«Υποστήριξε το σωματείο σου». Ο γαλλικός αθλητισμός βοηθά τους τοπικούς συλλόγους

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Μαρόκου πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις για να βοηθήσει τους αθλητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Μάιος 21, 2020
Η Μεσογειακή οικογένεια συναντήθηκε ξανά
Μάιος 27, 2020

Η Γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (CNOSF) και η Γαλλική Επιτροπή Παραολυμπιακού Αθλητισμού (CPSF), μαζί με το Γαλλικό Υπουργείο Αθλητισμού, ξεκίνησαν μια εκστρατεία με στόχο να βοηθήσουν τους αθλητικούς συλλόγους να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης λόγω του COVID -19.

Η πλατφόρμα «Υποστήριξε το σωματείο σου», που συνδέεται με το Γαλλικό Ίδρυμα Αθλητισμού, θα επιτρέψει στις δωρεές να εκπίπτονται φορολογικά για άτομα και επιχειρήσεις.

Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν δωρεές σε σωματείο κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, αλλά ένας φόρος 10% θα αναδιανεμηθεί σε εκείνους τους συλλόγους που χρειάζονται περισσότερο τα χρήματα βάσει αντικειμενικών κριτηρίων. Περίπου 360.000 αθλητικοί σύλλογοι, που έχουν 16 εκατομμύρια μέλη, είναι εγγεγραμμένοι στη Γαλλία. Το μέγεθός τους ποικίλλει και ορισμένοι προϋπολογισμοί δεν υπερβαίνουν ούτε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Από τις πρώτες μέρες της καραντίνας, έπρεπε να αναστείλουν όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και οι περισσότεροι από αυτούς έπρεπε να ακυρώσουν γεγονότα, όπως τουρνουά και αγώνες, που σημαίνει εισροές μετρητών.

Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι ανησυχούν επίσης για την επόμενη σχολική χρονιά, φοβούμενοι λιγότερες εγγραφές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των συνθηκών υγείας. Ανησυχούν επίσης για την απώλεια επιχορηγήσεων από κοινότητες και ιδιωτικούς εταίρους.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Denis Masseglia εξέφρασε  την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία: «Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι τώρα χωρίς το σωματείο μου και δεν θα έκανα αυτό που έκανα στη ζωή μου χωρίς την υποστήριξή του».

«Όπως πολλοί Γάλλοι, οφείλω πολλά στο σύλλογό μου. Σήμερα χρειάζονται εμένα και όλους όσοι μεγάλωσαν εκεί. Θέλω να συνεισφέρω γιατί αγαπώ το σύλλογό μου και θέλω να συνεχίσει να εκπαιδεύει τους πολίτες μέσω του αθλητισμού », πρόσθεσε.