Τόκιο 2020: Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα

To «αντίο» στην κολύμβηση της Federica Pellegrini
29 Ιουλίου, 2021
Η Matea Jelić κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Κροατία
31 Ιουλίου, 2021

Ο Έλληνας κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας στο άθλημα, σπάζοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο Ντούσκος σημείωσε μια εκπληκτική νίκη στο σκιφ ανδρών με χρόνο 6 λεπτά 40.45 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Mahe Drysdale της Νέας Ζηλανδίας (6: 41,34 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016) και νικώντας τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Kjetil Borch.

Ηταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το τέταρτο μετάλλιο της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν το πιστεύω. Ειλικρινά όχι. Ήταν η καλύτερη κούρσα, πραγματικά. Ο καιρός με βοήθησε πολύ. Ένιωσα πολύ καλά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο προπονητής μου είπε ότι για να πάρω μετάλλιο, πρέπει να είμαι στην πρώτη τριάδα. Ανάμεσα στα 650 και στα 800 μέτρα, έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα άντεχα, αλλά ήθελα πολύ να κερδίσω ένα μετάλλιο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα το χρυσό », είπε ο Ντούσκος.

Ο Borch κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 06:41:66 και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κροάτης κωπηλάτης Damir Martin, με χρόνο 06:42:58.

Ο 24χρονος Ντούσκος, γεννημένος στα Ιωάννινα, στα πρώτα 500 μέτρα της σειράς ήταν στην τέταρτη θέση αλλά στη συνέχεια ανέβασε ταχύτητα στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντι Τζανέιρο το 2016, στην ελαφριά τετράκωπο, ο Ντούσκος τερμάτισε στην έκτη θέση.