Το υπέροχο γήπεδο βόλεϊ του Τόκιο άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό

Η «Χρυσή Πλάκα» στον Πρόεδρο της Ισπανικής Ολυμπιακής Επιτροπής
1 Φεβρουαρίου, 2020
Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές ένωσαν δυνάμεις με την ASOIF
4 Φεβρουαρίου, 2020

H Ariake Arena κατασκευάστηκε από την Μητροπολιτική διοίκηση του Τόκιο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι προετοιμασίες του Τόκιο βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η εγκατάσταση έχει μία πρωτοποριακή σχεδίαση με μια κοίλη οροφή που μειώνει τον εσωτερικό χώρο ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη για κλιματισμό και φωτισμό.

Η Ariake Arena θα φιλοξενήσει το βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόσο τα ανδρικά όσο και τα γυναικεία τουρνουά θα έχουν 12 ομάδες που θα ανταγωνίζονται. Θα υπάρξουν 16 ημέρες αγώνων, με τον τελικό των ανδρών το Σάββατο 8 Αυγούστου και τον τελικό των γυναικών την Κυριακή 9 Αυγούστου, την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Η εγκατάσταση θα φιλοξενήσει επίσης το τουρνουά καλαθοσφαίρισης αναπηρικών αμαξιδίων κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων .

Η Ariake Arena περιλαμβάνει το κυρίως γήπεδο κι ένα ακόμα μικρότερο και θα έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων κατά την διάρκεια των Αγώνων. Μετά από τους Αγώνες, θα γίνει κέντρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη του Τόκιο. Θα ανοίξει ξανά τον Αύγουστο του 2021 και στη συνέχεια θα λειτουργήσει από την Tokyo Ariake Arena Inc., μια νέα εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία έχει ολοκληρώσει την πρώτη συμφωνία παραχώρησης με την Μητροπολιτική Διοίκηση του Τόκιο.