Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές ένωσαν δυνάμεις με την ASOIF

Το υπέροχο γήπεδο βόλεϊ του Τόκιο άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό
3 Φεβρουαρίου, 2020
Τεχνικά μαθήματα για προπονητές από την Tουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή
6 Φεβρουαρίου, 2020

Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (EOC) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την Ένωση Θερινών Διεθνών Ολυμπιακών Ομοσπονδιών (ASOIF). Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο των ΕΟΕ Janez Kocijančič και τον Πρόεδρο της ASOIF Francesco Ricci Bitti στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Μέσω του γραφείου στις Βρυξέλλες, οι ΕΟΕ θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ASOIF και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προστατεύοντας τον σημαντικό ρόλο των διεθνών ομοσπονδιών και αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του αθλητισμού.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νέα εταιρική σχέση», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΕΟΕ Janez Kocijančič. «Το Ολυμπιακό Κίνημα και ο οργανωμένος αθλητισμός πρέπει να μιλούν με μία φωνή προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η μελλοντική συνεργασία με την ASOIF πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι εταίροι θα επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία »

Ο Francesco Ricci Bitti δήλωσε: «Οι Διεθνείς Ομοσπονδίες διαδραματίζουν μοναδικό ρόλο στην ανάπτυξη και οργάνωση του αθλητισμού όχι μόνο σε παγκόσμιο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, επηρεάζονται άμεσα από ένα ευρύ φάσμα της νομοθεσίας της ΕΕ, για παράδειγμα τις πολιτικές ανταγωνισμού και εσωτερικής αγοράς ».