Το Τάραντο θα διοργανώσει τους 20ους Μεσογειακούς Αγώνες   

Oι τιμητικές βραβεύσεις της ΔΕΜΑ
24 Αυγούστου, 2019
H Τελετή Εναρξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας (video)
25 Αυγούστου, 2019

H πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα φιλοξενήσει τους ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που έγινε στην Πάτρα.

Η αποστολή του Τάραντο παρουσίασε την υποψηφιότητα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΜΑ, μία μέρα πριν από την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Τα μέλη της ΔΕΜΑ, μετά την αναλυτική παρουσίαση, αποφάσισαν ομόφωνα να αναθέσουν τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2026, στην ιταλική πόλη.

Αμέσως μετά υπεγράφη το συμβόλαιο μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, της διοργανώτριας πόλης και της CONI.

O Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αmar Addadi δήλωσε για την επιλογή του Τάραντο. «Η ΔΕΜΑ είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που το Τάραντο ανέλαβε τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2026. Η Ιταλία έχει παράδοση στη διοργάνωση εξαιρετικών Μεσογειακών αγώνων, όπως φάνηκε πρόσφατα από την Πεσκάρα και είμαι σίγουρος ότι οι ΧΧ Μεσογειακοί Αγώνες θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία».

Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ αποφάσισε να γίνουν οι ΧΧ Μεσογειακοί Αγώνες το 2026 προκειμένου να έχουν περάσει δύο χρόνια από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

https://www.facebook.com/cijm.org.gr/videos/387370601972355/