Το Συνέδριο «Sports Forum» άνοιξε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στο Kόσοβο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού του πλανήτη
26 Οκτωβρίου, 2020
Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής «Οράν 2022» με τη Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας
2 Νοεμβρίου, 2020

Το Συνέδριο «Sports Forum» που διοργανώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού άνοιξε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε ομάδες που κάλυπταν θέματα όπως: «Ο αθλητισμός και η πανδημία Covid-19», καθώς και «Εθνική στρατηγική για τον αθλητισμό, τη χρηστή διακυβέρνηση και την ισότητα των φύλων».

Στις εναρκτήριες ομιλίες του, ο οικοδεσπότης του Συνεδρίου, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής  , Besim Hasani μίλησε για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, καλώντας τα παιδιά να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον αθλητισμό.

Ο Υπουργός Dumoshi και ο Πρόεδρος Hasani συμμετείχαν στην πρώτη ομάδα, μαζί με τον Υπουργό Υγείας, Armend Zemaj, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής Iber Alaj και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χάντμπολ του Κοσόβου Izet Gjinovci, για να συζητήσουν  το θέμα «Αθλητισμός και Πανδημία Covid 19″.

Ο προπονητής Driton Kuka, μέσω ενός βίντεο μηνύματος που στάλθηκε από τη Σλοβενία, κάλεσε για επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων, διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα  έχουμε δημιουργήσει εδώ και 20 χρόνια.

Η δεύτερη ομάδα με θέμα «Εθνική στρατηγική για τον αθλητισμό, τη χρηστή διακυβέρνηση και την ισότητα των φύλων» περιελάμβανε τον Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής, Shasivar Haxhijaj.