Το Πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Το πρόγραμμα «Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντική βιωσιμότητα»
26 Νοεμβρίου, 2019
Tρεις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Beach Games του 2023
29 Νοεμβρίου, 2019

Το Πρόγραμμα Αθλητικής Παιδείας και Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής (OLI) ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του για το ακαδημαϊκό έτος 2018-1919, αφού έχει φτάσει σε πάνω από 100.000 μαθητές σε 400 σχολεία σε 15 τουρκικές πόλεις.

Το πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων, εστιάζοντας σε βασικές αξίες, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η υγιεινή διατροφή και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και στην εκμάθηση της τουρκικής Ολυμπιακής ιστορίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2006, επισκέπτεται δημοτικά σχολεία σε όλη την Τουρκία, όπου τα παιδιά ηλικίας 9-11 ετών συμμετέχουν σε διαδραστικές οπτικοακουστικές παρουσιάσεις. Οι κορυφαίοι Τούρκοι αθλητές συμμετέχουν συχνά στις παρουσιάσεις για να εμπνεύσουν περισσότερου για τους συμμετέχοντες.

Ένας από αυτούς τους αθλητές είναι ο νεαρός αστέρας του τένις Yankı Erel, ο οποίος κέρδισε το Wimbledon 2018 στο διπλό των αγοριών και ήταν ο πρώτος παίκτης του τένις που εκπροσώπησε την Τουρκία σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στο Μπουένος Άιρες το 2018.