Το «Πεκίνο 2022» παρουσίασε την Ολυμπιακή μασκότ

Σύμφωνο συνεργασίας της ΕΟΕ με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κινεζικής Ταϊπέι
22 Σεπτεμβρίου, 2019
H EOE της Ισπανίας υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Μπαχρέιν και την Ισημερινή Γουϊνέα
24 Σεπτεμβρίου, 2019

Eνα χαρούμενο Πάντα που ονομάζεται Bing Dwen Dwen επελέγη ως μασκότ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.

Η νέα Ολυμπιακή μασκότ θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής για τα χειμερινά αθλήματα, φέρνοντας χαρά σε όσους συμμετέχουν και παρακολουθούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το “Bing” σημαίνει πάγος και επίσης συμβολίζει την καθαρότητα και τη δύναμη, και το “Dwen Dwen” αντιπροσωπεύει τα παιδιά. Η μασκότ ενσωματώνει τη δύναμη και τη βούληση των αθλητών και θα βοηθήσει στην προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος.

Ο Bing Dwen Dwen βρίσκεται μέσα σε ένα “κέλυφος” από πάγο και το σχήμα της καρδιάς στην αριστερή του παλάμη αντιπροσωπεύει τη φιλοξενία της χώρας υποδοχής. Τα φωτεινά χρώματα του φωτοστέφανου γύρω από το πρόσωπό του αντιπροσωπεύουν τον πάγο και τις πίστες του χιονιού αθλητικές πίστες πάγου και χιονιού, τονίζοντας τη σύνδεση  με τις προηγμένες τεχνολογίες. Η νεοσύστατη Ολυμπιακή μασκότ μοιάζει με έναν αστροναύτη, αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες για ένα μέλλον με άπειρες δυνατότητες.

«Οπουδήποτε κι αν πάτε, μπορείτε να νιώσετε τον ενθουσιασμό και την προσδοκία που έχουν ήδη δημιουργήσει οι Ολυμπιακοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022″, δήλωσε ο Thomas Bach, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη τελετή παρουσίασης της μασκότ στο Πεκίνο.