Το «Οράν 2021» παρουσίασε το λογότυπο και την μασκότ

Tα αποτελέσματα του 4ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος γυμναστικής
30 Σεπτεμβρίου, 2019
«Καθαροί» Αγώνες στην Πάτρα
1 Οκτωβρίου, 2019

Tο λογότυπο και η μασκότ της 19ης έκδοσης των Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η πόλη του Οράν το 2021 και που αντιπροσωπεύουν την οπτική ταυτότητα των Αγώνων, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε στο Οράν, παρουσία της αντιπροσωπείας της ΔΕΜΑ με τον Πρόεδρο Amar Addadi.

Ο Υπουργός Επικοινωνίας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Rebhi και ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Bernaoui, καθώς και οι τοπικές αρχές, συμμετείχαν στην τελετή που χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής του «Οράν 2021», Salim Iles, ως «ένα νέο βήμα» στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτού του αθλητικού γεγονότος που φιλοξενεί η Αλγερία για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1975 στο Αλγέρι.

«Το 1975 το Αλγέρι ανέβηκε πολύ ψηλά στον Μεσογειακό ουρανό. 44 χρόνια αργότερα, έχω τη μεγάλη τιμή και την ευθύνη να διευθύνω τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος», ανέφερε ο Iles.

Επιπλέον, ο Salim Iles είπε ότι η μετάβαση σε αυτό το νέο στάδιο, που συνίσταται στην καθιέρωση της οπτικής ταυτότητας των παιχνιδιών «θα επιτρέψει στην κοινωνία μας να ζήσει πλήρως τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν 2021 και να ενισχύσει την προώθηση του διαλόγου για την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ ανθρώπους της λεκάνης της Μεσογείου. Όσον αφορά την οπτική ταυτότητα της 19ης έκδοσης των Αγώνων, οι σχεδιαστές ήθελαν να είναι “δημιουργική, ρεαλιστική και συνδεδεμένη.» «Με το σχήμα, τα χρώματα και την ταυτότητα, το λογότυπό μας ενώνει το πνεύμα του με τη φιλοσοφία των χρωμάτων της λεκάνης της Μεσογείου, της οποίας το Οράν είναι μια ναυαρχίδα», εξηγεί ο Salim Iles.